+38 (068) 934-06-69

  Пн. - Пт. 10.00 - 18.00

П'ять порід котів, які майже не линяють

якщо кошеня царапається зображення 3.jpeg
Усі кішки линяють, проте є нюанси

Котів, які не линяють, не існує, тому що навіть сфінкси мають кілька  шарів волосяного покриву. У всіх котів відбувається поступове відмирання шерстинок, що відслужили своє, заміна їх новими. Породи з об'ємним підшерстком і довгошерсті линяють рясніше і помітніше, ніж їх короткошерсті та голі побратими.

Сезонне линяння буває у вихованців навесні та восени — двічі на рік. Але в теплій квартирі організму вихованця складно залишатися у звичному ритмі, тому линяння може тривати цілий рік. Тому питання, які коти найменше линяють, набуває великої актуальності. Від цього залежить, чи доведеться вам постійно робити прибирання, чи буде всипаний шерстю ваш найкращий костюм і таке інше. З особливою відповідальністю потрібно підходити до вибору вихованця, якщо хтось із домочадців схильний до алергії.

Котики з мінімальним линянням дадуть вам додатковий козир. Якщо у вихованця раптом інтенсивно почне сипатися шерсть, ви відразу це помітите - це знак, що настав час звернутися до ветеринарного лікаря. Нехарактерна кількість шерсті, що випадає, послужить сигналом про сильний стрес, який відчуває вихованець, або ж починається захворювання.

Які коти найменше линяють?

Ми вибрали вам п'ять порід котів з мінімальним линянням. Придивіться до них.

Девон-Рекс: 

Короткошерста порода, яку люблять за незвичну зовнішність та добрий характер. У них великі широкі вуха, великі очі, мордочка у формі серця, шерсть коротка, тонка, м'яка на дотик, але трохи кучерява. Девон-рекси товариські, допитливі, добре ладнають з домочадцями різного віку та іншими вихованцями.

девон-рекс.jpeg

Бенгальська кішка: 

Міжродовий гібрид домашньої кішки та дикої бенгальської кішки. Головне линяння відбувається між чотирма та дев'ятьма місяцями. Кошенята на деякий час покриваються не надто красивою шерсткою, щоб стати менш помітними для хижаків – це спадщина диких бенгальських кішок. До кінця цього процесу перед нами горда красуня з вишуканою блискучою шерстю леопардового забарвлення. Всі інші линяння протягом життя вашої підопічної проходитимуть при мінімальній кількості шерсті, що випала. Кішку досить раз на тиждень розчісувати та іноді мити. Бенгальські кішки дуже грайливі, люблять проводити час разом з господарями.

бенгальська кішка.jpeg

Короткошерстна орієнтальна кішка: 

Вихованець із величезними, як у ельфів із казок, вухами та бездонними очима. Ці вихованці не мають підшерстя. Зазвичай їх прикрашає гладкий рівномірний волосяний покрив, який щільно прилягає до шкіри. Господарі орієнтальних кішок називають їх товариськими вірними друзями, відзначають особливу стать та витонченість цієї рухливої домашньої улюблениці. Під час линяння кішка змінює свій блискучий шерстяний покрив, але волосків на підлозі від цього не дуже багато, прибирання потрібне, але у звичних масштабах.

Короткошерстна орієнтальна кішка- .jpeg

Сфінкси: 

Чарівні безшерсті кішки, без яких наш список був би неповним. Їхнє тіло майже не має шерсті, присутні лише окремі волоски довжиною не більше двох міліметрів, які повністю або частково покривають тіло. На голій шкірі сфінксів виступає піт, тому вихованця щодня необхідно протирати теплою вологою тканиною або вологими серветками. Сфінкса потрібно регулярно купати. Похибки у харчуванні неминуче відіб'ються на стані чутливої ​​шкіри вихованця, для сфінкса дуже важливий правильний раціон. Сфінксам потрібний теплий одяг, щоб не замерзнути. Переборщувати із сонячними ваннами не варто. Представників цієї породи вирізняє спокійний життєрадісний характер, кішки дуже прив'язуються до господарів. Є кілька різновидів сфінксів - канадський, донський, петербурзький.

Сфінкси.jpeg

Курильський бобтейл: 

Дивовижна порода короткошерстих котів, чия шерсть вимагає мінімального догляду. Шерстяний покрив бобтейлу не звалюється, тому що волосяний покрив довгий і твердий. Шерсть курильського бобтейла майже не линяє. Господарі представників цієї породи кажуть, що в шерсті вихованців не буває ковтунів, кішок легко розчісувати, в будинку немає шматків шерсті. Єдина серйозне линяння відбувається у бобтейлів у дитинстві – дитячий пушок змінюється постійним хутром. Усі наступні линяння проходять майже непомітно.

Курильський бобтейл- .webp

Важливо врахувати не лише питання линяння

Пам'ятайте, що при виборі чотирилапого друга необхідно враховувати не тільки рясність линяння, але і безліч нюансів, пов'язаних з характером вихованця, його здоров'ям, харчуванням, особливостями догляду за ним. Голі коти мають чутливу шкіру, короткошерстих необхідно вичісувати, всіх котів час від часу потрібно мити з використанням спеціальних косметичних засобів для домашніх вихованців.

Знайдіть докладну інформацію про характер майбутнього підопічного. Наприклад, якщо ви працюєте на віддаленні, то вам не підійде вихованець, який щохвилини вимагає уваги.

Бажаємо, щоб догляд за вихованцями та спілкування з ними завжди приносили вам радість!